Még ezen a héten várjuk az adományokat az Orosz-Ukrán háború miatt menekülni kényszerülők megsegítésére, mivel a jövő héten már el szeretnénk juttatni részükre.

A Kapospulai Szőlőhegyi Baráti Társaság és a Kapospulai Önkormányzat 2022. március 4-én megrendezi bállal egybekötött borversenyét, melyre minden szőlőtulajdonost szeretettel meghív.

A kormányablakok 2022. április 2. és 3. napján (szombaton és vasárnap) rendkívüli nyitvatartás szerint biztosítják a rendelkezésre állást.

A települési oltási akciónapokhoz csatlakozva Dr. Csécs-Varga Béla, háziorvos is oltási hétvégét tart:

  • január 21-én pénteken, 14-18 óra között a kapospulai rendelőben,

  • január 22-én, szombaton 10-18 óra között az attalai rendelőben.

 

A 2022. január 13-án, csütörtökön 8 óráig kihelyezett fenyőfákat az önkormányzat díjtalanul elszállítja.

Januárban minden

  • csütörtökön, pénteken és szombaton,
  • regisztráció és időpontfoglalás nélkül is 
  • az oltópontokon.

A védőoltás csökkenti a fertőzés átadásának kockázatát!

Az oltott gyermekek kevésbé adják át a vírust barátaiknak, társaiknak, szeretteiknek, szüleiknek, nagyszüleiknek, tanáraiknak. Ezzel őket is védik! Különösen fontos ez a fiataloknál, akik iskolába járnak, sportolnak, programokra mennek, szórakoznak.

Közel 15millió forintot nyert Kapospula a Magyar Falu Program keretében kommunális eszközbeszerzésre.

Ismét válogatott, nagy szemű, termelői, étkezési burgonya vásárolható 15 kg-os, zsákos kiszerelésben, 2100 Ft/zsák vételáron.
Az árusítás 2021. december 11-én, szombaton 9:30-kor kezdődik Kapospulában a Béke téren, a park mellett.

A járványügyi helyzet miatt 2021. november 2., keddtől az Önkormányzati Hivatal épületében (7251 Kapospula, Béke tér 21.) a szájmaszk, egészségügyi maszk viselése kötelező!

A kötelező maszkviselés az önkormányzati épületben működő postahivatalban történő ügyintézés időtartamára is vonatkozik!

Köszönjük az együttműködésüket!

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A Kapospulai Faluszépítő Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően egy használt, platós, duplafülkés, Fiat Ducato került megvételre, mellyel eszközöket, anyagot, használati tárgyakat és 7 személyt is lehet szállítani.

Kaposmenti Társulás

Szeretnénk bemutatni a klímaváltozás okait és következményeit globális és helyi szinten, a lehetőségeket a kibocsátás-csökkentés és hatások mérséklésére és az alkalmazkodásra egyéni és közösségi szinten.

2021. szeptember 1-től a települési ügysegéd ügyfélfogadást tart a Polgármesteri Hivatalban (7251 Kapospula, Béke tér 21.)

Időpontja: minden szerdán reggel 8:15-től 8:45-ig.

A szabad nyár után, a koronavírus fertőzések 4. hulláma már itt van. Ne feledjük, az iskolák, óvodák, bölcsődék nyitásával, a karantén szabályok a régiek! A 10 nap elkülönítés továbbra is él!

Kapospula Község Önkormányzat iskolakezdési támogatásban részesíti az

  • óvodás,
  • általános iskolás,
  • nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermekeket,
  • felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató, 24 évesnél fiatalabb, fiatal felnőtteket

akik Kapospula község közigazgatási területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Házhoz visszük az ügyintézést! Lejárt okmányait helyben is cserélheti.

2021. július 23-án, pénteken 9:00 – 12:00 óra között kormányablak busz érkezik Kapospulába, a Béke térre.

A COVID-19 járványhelyzet javulásával minden egészségügyi ellátó esetében, így a rendelőben is megszűntek a korlátozó intézkedések, de a koronavírussal kapcsolatos járványügyi eljárásrend továbbra is érvényben van.