Az Nkt. 50. § (6) bekezdése alapján az általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik (a továbbiakban: kötelező felvételt biztosító iskola).
A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6) bekezdése szerint az Nkt. 50. § (6) bekezdése alkalmazásában életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.
A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala az Nkt. 50. § (8) bekezdésben rögzített jogkörében eljárva 2017. február végéig meghatározta a kötelező felvételt biztosító általános iskolák felvételi körzetét és a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények működési körzetét. (1. és 2. sz. melléklet)
A fenti rendelkezések szerinti körzet megállapítás nem érinti a szülő szabad iskolaválasztáshoz való jogát.

A kötelező felvételt biztosító általános iskolai felvételi körzetekről valamint a  a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmény működési körzetéről szóló tájékoztatók letölthetők a következő hivatkozásokról: