forrás: hirado.hu

A jövő azoké, akik megszervezik közösségi életüket, és megvédik azt – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Tolna megyei Alsóhetényben, a helyi közösségi ház átadásán.

Potápi Árpád János a Vidékfejlesztési Program támogatásával felújított épület előtt rendezett ünnepségen hozzátette: ez igaz egy kis falura, egy városra, megyére és az országra is.

„Ha mi nem védjük meg magunkat, nem teszünk saját boldogulásunk érdekében, nem várhatunk segítséget sem” – jelentette ki. Mint mondta, így volt ez Alsóhetény esetében, mert az itt élők megfogalmazták a célokat, a kormány ezekhez járult hozzá.

Az államtitkár, aki a dombóvári választókerület országgyűlési képviselője, és ugyanitt a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje, úgy fogalmazott: Alsóhetény átlagos település Tolna megyében, de nem átlagos közösség, mert nem sorvad, hanem azt bizonyítja, hogy élni akar. A község lakói magukénak érzik a közösségi házat, ami igazolja, hogy jó helyre jött a kormány támogatása – jegyezte meg.

Elmondta azt is, bízik abban, hogy a falu körüli utak felújítását célzó pályázat is sikeres lesz. Stemler József, Kapospula független polgármestere elmondta: a közigazgatásilag Kapospulához tartozó, 220 lakosú Alsóhetényben a VP 28,7 millió forintos támogatását, 8 millió forintos önkormányzati forrást felhasználva egy egykor intézői lakásból alakították ki a település napelemekkel táplált közösségi házát.