A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Kapospula településen 2018. augusztus 24. napján (pénteken) lomtalanítást végez.

Az ingatlanok elől a KHG Nonprofit Kft. járműve összegyűjti a kihelyezett lomhulladékot. Kérjük, hogy a lomokat kizárólag a fent megjelölt napon reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé, a forgalmat nem akadályozva.

A lomtalanítás során az ingatlanokon keletkező olyan nagyméretű, szilárd hulladékok kerülnek elszállításra, amelyek a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a rendszeresített gyűjtőedényben. Ezek pl. kidobásra szánt háztartási berendezések, feleslegessé vált bútorok, konyhai, fürdőszobai szerelvények, nagy dobozok, szőnyegek, karnisok, függönyök, stb.

Kérjük, hogy a lomtalanítási napon ne helyezzenek ki: elektronikai berendezéseket, vegyszereket, festékeket, savakat-lúgokat, valamint ezek kiürült göngyölegét, építési törmeléket, zöldhulladékot, kommunális- és szelektív hulladékot, gumiabroncsot, illetve egyéb veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékot (pl. gyógyszer, akkumulátor, gumiköpeny, üres olajos kanna, stb.).

A begyűjtőjárat adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlanítása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.