Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A kezdés pontos időpontja: 2020. július 8. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 9-10. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérü állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

  1. A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni, vagy letakarni.
  2. A kezelés idejére és az azt követő 1 órábanjavasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külsö levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  3. A kezelt területen termő zöldségeket. gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  4. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
  5. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.
  6. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körül összegyűlt kisebb, pangó vizeket.