Kedvezményezett neve: Kapospulai Faluszépítő Egyesület

Lebonyolító szerv: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. (a Miniszterelnökség nevében és képviseletében)

Pályázati felhívás neve, kódszáma: FCA-KP-1-2020/20 Magyar Falu Program Falusi Civil Alap „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2020)

Pályázati azonosító: FCA-KP-1-2020/2-001700

A szerződött támogatás összege: 3 893 336Ft

A támogatás intenzitás: 100%

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Kapospulai Faluszépítő Egyesület támogatásból részesült a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” alprogram keretében.

A támogatási összeg segítségével egy használt, platós, duplafülkés, Fiat Ducato került megvételre, mellyel eszközöket, anyagot, használati tárgyakat és 7 személyt is lehet szállítani. A gépjármű beszerzésével a Kapospulai Faluszépítő Egyesület vezetősége a projekt céljaként az alábbiakat fogalmazta meg:

  1. az alapvető szükségletek kielégítése, elsősorban a hulladékká vált használati eszközök elszállítása a 25 km-re lévő hulladékudvarba,
  2. a közös önkormányzati hivatal látogatása Dombóváron ügyintézés céljából,
  3. a térségi és térségen kívüli civil szervezetekkel való személyes kapcsolattartás,
  4. a civil fórumok látogatása információ szerzés érdekében,

A projekt megvalósítása érdekében az egyesület tagjai önkéntes munkát vállalva segítik a fenti célok elérését. Teljesülnek a fent felsorolt egyesületi célok, valamint továbbá csökkenhet a környéken az illegális hulladéklerakók száma.
A nyilvánosság tájékoztatásával kapcsolatos kötelezettségének is eleget tett a Kapospulai Faluszépítő Egyesület.