Frissítve:

A szúnyoggyérítést végző cég jelezte, hogy ma este térségünkben az előjelzés szerint erős szél és zivatar várható, ezért holnap, azaz július 2., szombaton lesz a gyérítés.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz.

A kezelés pontos időpontja:

2022. július 1. péntek, a napnyugta utáni órákban.
Rossz idő esetén a védekezés 2022. július 2-án, szombaton, ugyancsak napnyugta után kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

Ez a készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/ hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad!
  • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák, ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.