Az NMF ? a közlekedéssel és ezen belül a közúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatos állami feladataira tekintettel ? megbízza az NKH-t, hogy a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében valósítsa meg a fenti tanuloknak.hu és kreszfelfrissito.hu programot.

Az NKH által előkészített, 2015. március 1-től június 15-ig tartó Közlekedésbiztonsági program ? összhangban a törvényi felhatalmazásokkal, továbbá a 110/2012. (VI. 4.) Korm. Rendelettel és a 188/1996. (XII. 17.) Korm. Rendelettel ? elsődleges célja, hogy a legkorszerűbb technológiák (pl. e-learning) segítségével járuljon hozzá a NAT-ban és az EU-ajánlásokban meghatározott, közlekedésbiztonsággal és közlekedéssel kapcsolatos kompetenciák minél fiatalabb korban történő, készségszintű kialakításához és ezáltal a közúti közlekedési balesetek minél nagyobb mértékű csökkentéséhez.

A tanuloknak.hu programban évfolyamonként külön-külön tananyagot biztosít a tanulók részére, illetve módszertani útmutatóval kiegészítve a köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok számára.

Az idei évben a közlekedésbiztonsági képzéseket kiszélesítve, a kreszfelfrissito.hu program keretében a felnőttek ? ?A?, ?B?, ?C?, ?D? kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezők, valamint kerékpárral közlekedők ? részére is biztosítanak ismeretfelújító képzéseket. A Közlekedésbiztonsági program részeként összeállított, KRESZ-tudást felfrissítő képzés célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, hogy szabályismeretük és közlekedési moráljuk fejlődjön.

Cél továbbá, hogy a közlekedésben rejlő balesetveszélyes helyzetek felismerése javuljon, a szabályokat betartó és környezettudatos attitűd fejlődjön, amelynek eredményeképpen a szabálysértések és balesetek száma országos szinten csökkenthető.

A program során a vállalatok vezetői számára vonzó lehet az ingyenes képzés lehetősége, amelynek segítségével a vállalat dolgozói felmérhetik és fejleszthetik meglévő tudásukat, ezáltal a céges gépjárművekkel végzett munka során csökkenhet a balesetek bekövetkezésének kockázata. Mindemellett a cégvezetés számára a képzés pozitív hozadéka lehet a gépjárművek állagának megóvása, amely éves szinten jelentős megtakarítást eredményezhet a cég költségvetésében.

 

Az ingyenes képzésen mindenki részt vehet:

tanuloknak.hu

  • köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok
  • köznevelési intézményben tanuló diákok

kresszfelfrissito.hu

  • vezetői engedéllyel (?A?, ?B?, ?C?, ?D? kategória) már rendelkező bármely személy,
  • a vezetői engedéllyel nem rendelkező - elsősorban kerékpáros ? felnőttek.

Az előzetes regisztrációhoz kötött ingyenes képzés 2015. március 1-től június 15-éig érhető el.

Jelentkezni a www.tanuloknak.hu és a www.kreszfelfrissito.hu weboldalakon lehet.

A programban résztvevő iskolák és cégek eredményei a weboldalakon nyomon követhetőek.

A széles körű tájékoztatás sikerességének érdekében a www.tanuloknak.hu és a www.kreszfelfrissito.hu oldalon megtalálható és letölthető minden, a programmal kapcsolatos információ.