A 2015. évi zöldhulladék elszállítás időpontjai:

  • 2015. április 7. (kedd)
  • 2015. május 11. (hétfő)
  • 2015. június 22. (hétfő)
  • 2015. július 27. (hétfő)
  • 2015. szeptember 21. (hétfő)
  • 2015. október 13. (kedd)

A megjelölt napokon kizárólag a kertekben, udvarokban, konyhában keletkező növényi szerves hulladékok elszállítása történik. A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után kerülnek hasznosításra.

A zöldhulladék esetében faágakat, fanyesedéket, fűkaszálékot, vágott virágokat, faleveleket gyűjtünk, melynek maximális mennyisége alkalmanként és ingatlanonként 1 m3. Kérjük, hogy a nagyobb ágakat összekötve, kis kötegekbe, a falevelet, virágot és egyéb apró zöldhulladékot ép és zárt zsákban helyezzék az ingatlanok elé!

 

A 2015. évi lomtalanítás időpontja:

  • 2015. május 13. (szerda)

A lomtalanítás során, az ingatlanokon keletkező olyan nagyméretű, szilárd hulladékok kerülnek elszállításra, amelyek a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a rendszeresített gyűjtőedényben. Ezek pl. kidobásra szánt háztartási berendezések, feleslegessé vált bútorok, konyhai, fürdőszobai szerelvények, nagy dobozok, szőnyegek, karnisok, függönyök, stb. 

Kérjük, hogy a lomtalanítási napon ne helyezzenek ki: vegyszereket, festékeket, savakat-lúgokat valamint ezek kiürült göngyölegét, építési törmeléket, zöldhulladékot, elektronikai berendezéseket, gumiabroncsot illetve egyéb veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékokat (pl. gyógyszer, akkumulátor, gumiköpeny, üres olajos kanna, stb).

A begyűjtőjárat, adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.

 

Kérjük Önöket, hogy a zöldhulladékot és a lomtalanításra szánt hulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt nap reggel 6 óráig az ingatlanuk elé készítsék ki!

A települési szilárd hulladék kihelyezéséhez (amennyiben a gyűjtőedény nem elegendő) szemétszállító zsák (80 literes) vásárolható a Hivatalban - 7251. Kapospula, Béke tér 21 - 160Ft/db áron.