Előzmény:

Az Aisca Bau Építőipari Zrt. 2014. szeptemberében megkezdte a "Dombóvár és térsége ivóvízminőség-javító program" keretén belül a kivitelezési munkákat Attala, Kapospula, Csoma, Szabadi, Alsóhetény, Mászlony, Kaposszekcső, Csikóstőttős, Szarvasd, Nagy Pál telep, Alsóleperd, Szilfás, Dalmad, Kocsola, Döbrököz, Csibrák, Gyulaj, Kurd települések közigazgatási területein.

Elkészültek az új kutak, a négy új vízmű-telep, megépült kb. 40 km ivóvíz-távvezeték, és megkezdődtek a vezetékek rekonstrukciós munkálatai is. A lakossági visszajelzések alapján munkánk jelentős kellemetlenséget eddig nem okozott, ugyanakkor a kivitelezés elérkezett abba a szakaszába, mikor a munkálatok érintik a működő ivóvíz-hálózatot, mely szükségszerűen hosszabb-rövidebb ideig tartó vízkorlátozással, valamint a szolgáltatott ivóvíz esztétikai-minőségi romlásával jár. A legjelentősebb ilyen munka az üzemelő csőhálózat mechanikai- szivacsdugós tisztítása (az üzemelő vezetékekben nagy mennyiségű mechanikai-biológiai szennyeződés található, mely eltávolítása jelentősen emeli a szolgáltatott ivóvíz minőségi paramétereit. A szivacsdugós tisztítás elvégzésének előfeltétele, hogy a meglévő hálózaton úgynevezett mosatási csomópontok kerüljenek kialakításra, melyeken keresztül a szivacsdugó a hálózatba bevezethető, illetve amiken keresztül a szennyeződés eltávolítható.

A csomópontok építése akár egész napos, teljes körű, míg maga a tisztítás - térben és időben - szakaszos vízkorlátozással és a vízminőség romlásával jár.

Szintén időszakos vízkorlátozást fog okozni a rekonstrukciós csőszakaszok átkötése az élő vezetékékre, valamint a víztornyok felújítása.

A vízkorlátozások időpontjairól az eddig megszokott módon, a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt., cím: 7200 Dombóvár, Berzsenyi u. 1.) értesíti a fogyasztókat és gondoskodik a szükséges ivóvízellátásról.

A kellemetlenségekért előre is elnézést kérünk!

Türelmüket köszönjük!

A kivitelezést végző gazdasági társaság:

 


          Alisca Bau Zrt.