A helyi terméket gyártók bővíthetik szakmai ismereteiket, informálódhatnak lehetőségeikről és választ kaphatnak a téma kapcsán felmerülő kérdéseikre a Helyi Termék Éve szakmai fórumsorozatának alkalmain.
A sorozat újabb állomását Szekszárdon rendezik. Időpont: 2015. november 18. (szerda). Helyszín: Placc- Ifjúsági Közösségi Tér (7100 Szekszárd, Piac tér 1.).
PROGRAM
10:00 Köszöntő
Fehérvári Tamás, Tolna Megyei Közgyűlés elnöke
10:10 A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei
Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
10:35 Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk
Kuti Beatrix Adrienn, minőségügyi referens
Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
10:55 Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók
Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens
Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály
11:05 Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon
Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő
11:15 Kérdések az előadókhoz
11:25 Szünet, büfé
12:00 Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége
A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében
Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, főosztályvezető
Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály
12:30 Adózással kapcsolatos általános információk
Zsenkovics Diána, osztályvezető
Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság
13:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok
Dr. Csillag Péter - Helyi termék bolt
Kalocsa Jenő - Kalocsa tanya
Nagyernyei Attila ? Nagyernyei Családi Méhészet
Petrits József - Petrits Mézeskalács Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A rendezvényre az alább megadott linken, vagy Komjáthi Tamásnénál a 30/659-8209-es telefonszámon lehet regisztrálni: