Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására intézkedési tervet adott ki, melynek célja a leginkább veszélyeztetett korosztály, és a fogyatékkal élő személyek megóvása.

Valamennyi önkormányzatnak fel kell mérni, hogy a területén hány olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul, vagy előállhat olyan helyzet, amikor támogatásra lehet szüksége, például a gondozó családtag betegsége, vagy karantén idején.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Dombóvári Járási Hivatala értesíti tisztelt ügyfeleit, hogy a Dombóvári Járási Hivatal ügysegédi ügyfélfogadása a koronavírus-fertőzés miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel elmarad.

Ügyintézés céljából az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat:

A Kapos-menti „Segítő kéz” Alapszolgáltató Intézmény a veszélyhelyzetre való tekintettel az alábbi változásokról ad tájékoztatást:

Tisztelt Lakosság!

Kapospula Község Önkormányzata nevében a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre való tekintettel az alábbi tájékoztatást adom, a 40/2020. (III.12.) Kormányrendeletben kapott polgármesteri felhatalmazásommal élve a következőket rendelem el:

forrás: KHG ZRt.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. képviseletében értesítjük Önöket, hogy Társaságunk 2020. évben az előző évhez hasonlóan a zöldhulladék-gyűjtést házhoz menő rendszer keretein belül valósítja meg Társaságunk által ellátott településeken.



A Kapospulai Szőlőhegyi Baráti Társaság és a Kapospulai Önkormányzat 2020. március 13-án a kapospulai művelődési házban rendezi batyus bállal egybekötött XII. borversenyét, melyre minden szőlőtulajdonost meghív.

Mint talán Ön is hallott róla a 2019 végén Wuhanban (Kína) kialakult tüdőgyulladás-járvány hátterében egy új koronavírust azonosítottak, mely 2019- nCoV néven ismert. A betegség emberről-emberre cseppfertőzéssel és fertőzött váladékokkal terjed. Jelen ismereteink szerint a lappangási idő átlagosan 7 nap (2-12 nap) és valószínűsíthetően a fertőzött személy már ekkor is fertőzőképes.

A fertőzés kialakulásának kockázata az alábbi egyszerű higiénés rendszabályok alkalmazásával csökkenthető!

A madárinfluenza házi- és vadon élő madarak vírusos megbetegedése, amely az állatok elhullásához vezet. A H5N8 vírus embereket nem betegít meg, azonban minden állattartónak fontos az alábbi óvintézkedéseket betartani:

Kapospula Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. december 17-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Kapospulai Kultúrház nagytermében közmeghallgatást tart, az alábbi témakörökben:

Kapospula Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy 3 éves kortól az óvodás, az általános iskolás, a nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermekeknek, valamint a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató, 24 évesnél fiatalabb fiatal felnőttek részére karácsony alkalmából egyszeri települési támogatást nyújt 10.000 Ft összegben.

A projekt keretében megtörténik Kapospula Községi Kultúrház épületének energetikai korszerűsítése.

Polgármester:

  • Stemler József (független jelölt)

A képviselő testület tagjai:

  • Szilvási János - 153 szavazat (független jelölt)
  • Hódi Elek - 114 szavazat (független jelölt)
  • Csorba Éva - 131 szavazat (független jelölt)
  • Móring Tamás - 147 (független jelölt)

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 42,556 millió forint európai uniós támogatás segítségével, teljes körű felújítás történt a kapospulai hivatal épületében.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2019. október 13. napjára kitűzött választásával összefüggésben az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

Kapospula és Alsóhetény településen az országos központi szúnyoggyérítés keretében a légi kémiai védekezés 2019. június 19-én, szerdán este, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában tervezett.
Tartaléknapok: 2019. június 20-21.

Kapospula Község Önkormányzata szorgalmuk és kitartásuk elismeréseként támogatni kívánja a településen élő jó tanuló, jó sportoló, továbbá valamely egyéb területen tehetséges fiatalokat.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Kapospula településen 2018. július 24. napján (szerdán) lomtalanítást végez.

Dr. Csécs-Varga Béla, háziorvos tájékoztatja betegeit, hogy

  • 2019. július 1-12. és augusztus 5-20. között 

szabadság miatt Dr. Fülöp László háziorvos helyettesíti.