A Magyar Vöröskereszt Tolna Vármegyei Szervezete szeretne a település életében jelen lenni mint véradó hely, és esetleges segítő hely. Kapospula Község Önkormányzat támogatja a kezdeményezést, ezért egy felmérést kíván készíteni a lakosok körében, hogy mennyire lenne igény esetlegesen véradásra, amit lehetőség szerint kitelepülve tartanának meg a településen.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Kapospula településen 2024. március 26. napján (kedden) lomtalanítást végez.

Közös célunk, hogy mindenki aktívan, egészségesen éljen, a gyerekek feledkezzenek meg a képernyőről, legyenek boldogok, és töltsenek sok időt a szabadban.

Nyáron ismét útnak indulnak az egyhetes vándortáborok, melyekre folyamatosan lehet jelentkezni, egészen április 30-ig. Idén is különleges útvonalak várják az iskolás gyerekeket, akik gyalog, kerékpárral, vízen vagy zarándokolva fedezhetik fel Magyarország legszebb tájait. Az év legkalandosabb természetjáró táboraiba 2024-ben 20 000 gyermek juthat el kedvezményes áron.

Ismét termelői burgonya- és hagymavásárt szervez az önkormányzat.

  • Étkezési- és vetőburgonya: 15 kg-os zsákban 4.000 Ft/zsák
  • Hagyma: 5 kg-os zsákban 2.200 Ft/zsák

Megfelelő számú jelentkező esetén Kapospula Község Önkormányzata hagyományőrző disznóvágást tart a jelentkezők aktív közreműködésével!

Hívjuk erre községünk apraját és nagyját, senki se hagyja otthon a családját!

Munka mellett, INGYENESEN is megszerezhető a vállalkozási ügyviteli ügyinézői, valamint a pénzügyi-számviteli ügyintézői szakképesítés.

A képzés kezdése: 2024. január. 22.

A képzés időtartama:

  • vállalkozási ügyviteli ügyinézői 1 év
  • pénzügyi-számviteli ügyintézői 2 év

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

Az ügyeleti alapellátást 2023. október 1-től Tolna vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el, majd az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszert (háziorvosi ügyeleti ellátás, sürgősségi ügyelet) a jövő év elejéig fokozatosan bevezetve -egyelőre a főváros kivételével - az ország egész területén biztosítani fogja minden rászoruló számára.

Az egységes ügyeleti telefonszám 2023. október 1-től Tolna vármegyében: 1830

Kapospula Község Önkormányzat iskolakezdési támogatásban részesíti

  1. az óvodás,
  2. az általános iskolás,
  3. a nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermekeket, valamint
  4. a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató 24 évesnél fiatalabb fiatal felnőttet, akik Kapospula község közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kapospula Község Önkormányzat Képviselő-testületének az igazgatási szünet elrendeléséről szóló 7/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete alapján, a Közös Önkormányzati Hivatal Kapospulai Kirendeltségén a nyári igazgatási szünet

  • 2023. július 24-28.

és

  • 2023. augusztus 14-18. között lesz.

Az igazgatási szünet időtartama alatt a Hivatal zárva lesz, az ügyfélfogadás szünetel.

Az igazgatási szünet időtartama alatt halálesettel kapcsolatos ügyintézésben anyakönyvvezető a 06-30/454-4129-es telefonszámon áll rendelkezésükre.

Kapospula Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II.24.) önkormányzati rendelete 16/B.§ alapján az az általános iskolás, vagy a nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermek, vagy a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató 24 évesnél fiatalabb fiatal felnőtt, aki Kapospula Község Önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és aki az alábbi feltételeknek megfelel, a további felkészüléséhez, a versenyeken történő részvételhez felkészülési támogatásban részesülhet:

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A kezdés pontos időpontja: 2023. június 22. csütörtökön, a napnyugta utáni órákban.
Rossz idő esetén a védekezés 2023. június 23-24-én, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Az előző évekhez hasonlóan 2023. évben is július 1. és augusztus 31. között lehetőség van nyári diákmunkára az önkormányzatnál. Foglalkoztatni a 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulókat vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákokat lehet. A program keretében legfeljebb napi 4 órás foglalkoztatás lehetséges.

Amennyiben érdekli a „Nyári Diákmunka 2023.” elnevezésű munkaerőpiaci program kérem, hogy azt legkésőbb 2023. június 15-én 15 óráig jelezze a 74/565-524 telefonszámon, vagy személyesen az önkormányzati hivatalban: 7251 Kapospula, Béke tér 21.

A MÁV Zrt. 2023. június 12-én a Dombóvár - Kaposvár vasútvonalon VEGYSZERES GYOMIRTÁST végez.

A csapadékos, rossz idő miatt sajnos ismét elhalasztásra került a szúnyoggyérítés.

Az kezelés újabb tervezett időpontja: 2023. június 1. csütörtök, a napnyugta utáni órákban.

Az Ormosszén Zrt. akciót hirdet, hogy még a fűtési szezon előtt hozzájuthasson a tradicionális hazai barnakőszénhez.

Minden lakossági termékünkre, - ömlesztett és csomagolt-, május 15. napjától június 15. napjáig, illetve a készlet erejéig 20 % kedvezményt biztosítunk kedves vásárlóinknak.