A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdet a Magyar Falu Program keretében Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai számára a felelős állattartást elősegítő ivartalanítási programra, hogy ezzel segítséget nyújtson a nem kívánt szaporulat mérséklésének előmozdítására.

A pályázat keretében az önkormányzat támogatást igényelhet, hogy lakosai számára biztosítsa a tulajdonukban lévő állatok (ebek, macskák) az önkormányzattal szerződött állatorvos által elvégzendő ivartalanítását, az ivartalanításra kerülő állatok veszettség elleni védőoltását és/vagy transzponderrel történő megjelölését.
A pályázat benyújtásakor kötelezően csatolandó az állattartók körében végzendő, a kiírás keretében támogatható tevékenységek elvégzésének igényét alátámasztó igényfelmérő ív.

A programban való részvételi igényt 2021. május 31. napjáig lehet jelezni Kapospula Község Önkormányzatánál az innen letölthető nyilatkozat hiánytalan kitöltésével.

A nyilatkozat leadható:

  1. az Önkormányzati Hivatalban – 7251 Kapospula, Béke tér 21. - kihelyezett gyűjtő dobozban,
  2. szkennelve és elküldve e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre,
  3. Benedek Barbara tanyagondnoknál (tel.: 30/454-6214).